Loading…

Over ons

Ons DNA

Actieve aandeelhouder

Pentahold ageert als een actieve aandeelhouder door nauw betrokken te zijn bij het bepalen van de visie en strategie van het bedrijf. Het definiëren en monitoren van financiële en strategische objectieven is een cruciaal deel van onze aanpak. Aangezien management een essentiële partner bij het bepalen en uitvoeren van het strategisch plan, is Pentahold ook actief betrokken bij de selectie en recruitering van het managementteam.

Added value

Het management van Pentahold heeft al sinds 1999 ervaring als actieve partner van succesvolle bedrijven in de Benelux. Deze ervaring in sectoren zoals voeding, toegepaste chemie, machinebouw, retail en farmaceutica in combinatie met de aanwending van een zeer uitgebreid netwerk maken dat Pentahold een meerwaarde kan creëren in talloze situaties. Pentahold streeft ernaar om toegevoegde waarde te creëren door te fungeren als klankbord voor het management, zonder de intentie te hebben om het dagelijks bestuur zelf in handen te nemen, en door toegang te verschaffen aan het netwerk met waardevolle contacten met uitgebreide industriële kennis en financiële competenties van de investeerders en het management.

Midden tot lange Termijn

Stabiliteit in het aandeelhouderschap is essentieel voor een onderneming, in tegenstelling tot ‘traditionele’ private equity fondsen heeft Pentahold dan ook geen beperking wat betreft de investeringshorizon voor een participatie. Pentahold streeft ernaar om systematisch waarde te creëren voor haar aandeelhouders door de groei van haar participaties te stimuleren door middel van een commitment en industriële visie. Waar private equity fondsen veelal kiezen voor maximale schuldfinanciering opteert Pentahold voor een conservatievere aanpak.

Onafhankelijk

Het aandeelhouderschap van Pentahold is evenwichtig samengesteld en bestaat uit 5 private ondernemende investeerders en het management. Naast financiële middelen, stellen zij ook hun expertise en netwerk ter beschikking aan Pentahold en zijn participaties. Ze delen allen éénzelfde passie: ondernemen om een bedrijf mee uit te bouwen. Ze begrijpen wat nodig is om een onderneming op succesvolle wijze uit te bouwen.