Nieuws

Pentahold stapt in Kempisch bedrijf Advipro

6 juli 2018 - De Tijd

De investeringsmaatschappij moet de 15 jaar oude onderneming financieel en strategisch ondersteunen.

Pentahold, investeringsmaatschappij waarachter ondernemers als Filip Balcaen (ex-Balta), Philippe Vlerick (UCO) en Paul Thiers (ex-Unilin) schuilgaan, heeft een nieuwe participatie op zak. Het gaat om de onderneming Advipro uit Lille.

Het 15 jaar oude bedrijf, dat ook een vestiging heeft in Willebroek, is gespecialiseerd in projectondersteuning in de (bio)farmaceutische, medische en hightechindustrie. Het bedrijf heeft ongeveer 80 hoogopgeleide specialisten in dienst. De omzet is niet meteen bekend.

Advipro werd opgericht door CEO Peter Scheyltjens en zijn echtgenote Kristel Patteet. ‘De laatste jaren zijn we stelselmatig met meer dan 25 procent per jaar gegroeid. Om die groei te kunnen bestendigen en nieuwe initiatieven te kunnen ondersteunen zijn we op zoek gegaan naar een partner die ons niet alleen financieel maar ook strategisch kan ondersteunen. Deze ondersteuning hebben we bij Pentahold gevonden’, zegt Scheyltjens in een persbericht van Advipro.

Pentahold-partner Geert Vanderstappen noemt Advipro een bedrijf met ‘grote ambities en veel ideeën’. Zo heeft het onlangs een trainingscentrum geopend, waar in echte cleanrooms specifieke trainingen gegeven kunnen worden. De onderneming trok ook naar Nederland.

Scheyltjens en zijn vrouw blijven Advipro leiden.

Bron: De Tijd (06/07/2018)