Nieuws

Pentahold neemt Vergokan over

22 mei 2007 - De Standaard

Het investeringsfonds Pentahold koopt een ’Van Maercke-entiteit’.

Pentahold zegt een overeenkomst afgesloten te hebben met PST Invest, de holding van de familie Vergalle-Van Maercke over de overname van de Vergokan Groep. Zusterbedrijf Bouwgroep Van Maercke blijft buiten de operatie.

Vergokan heeft vestigingen in Oudenaarde, Kruishoutem en Moeskroen en is actief in de productie en distributie van kabel draagproducten voor elektrische installaties in industriële en administratieve gebouwen, vervaardigd uit gegalvaniseerd staal. Het bedrijf heet snelgroeiend te zijn en boekte vorig jaar een omzet van 31 miljoen euro. Er werken 120 personen.

Pentahold wordt mee gedragen door personen die vroeger actief waren bij het ‘Buy Out Fund’ (BOF), Geert Vanderstappen en Karel Gielen. Het kapitaal komt van een reeks industriëlen zoals Thiers, Vlerick, Balcaen en Saverys. Vlerick was één van de investeerders in BOF.

De groep nam enkele weken geleden ook het kleinere Shadow Inside over, een zonneweringspecialist voor binnen-ramen uit Roeselare. Shadow Inside was het eerste dossier van Pentahold dat medio vorig jaar opgericht werd. (pdd)

Bran: De Standaard – 22/05/2007