Nieuws

Pentahold investeert in Hobby Garden

10 december 2008 - Trends

De investeringsfondsen E-capital II en Pentahold investeren samen met de oprichtersfamilie Hubert in de Hobby Garden Groep. De Hobby Garden groep baat een tuincentrum uit van 7.500m2 in Saint- Georges-sur-Meuse nabij Luik, dat in 2007 een omzet van 8 miljoen euro realiseerde.

Via de intrede van beide fondsen wil de groep een actieve rol gaan spelen in de markt van tuincentra in België. De eerste stap werd gezet door de overname van 100 procent van de Hobby Garden groep.

“Door de participatie van de familie Hubert, die Hobby Garden heeft opgericht in de jaren 80, wordt de nodige sectoriele expertise verankerd”, luidt het bij Pentahold. Er zijn plannen om een keten van tuincentra op poten te zetten, via overnames of nieuwe verkooppunten.

Pentahold is een industriële investeringsmaatschappij die opgericht werd in de zomer van 2006. Het streefdoel is om een kapitaal van 125 miljoen euro te verzamelen. De vijf aandeelhouders Filiep Balcaen,

Marc Saverys, Paul Thiers, Philippe Vlerick en Edmond Muller hebben zich daartoe verbonden. Geert Vanderstappen en Karel Gielen hebben de operationele leiding over Pentahold, dat onder meer het metaalbedrijf Vergokan, BEST en Shadow Inside in portfolio heeft. E-Capital II werd opgericht in maart 2007, en is het tweede investeringsfonds dat wordt beheerd door E-capital Equity Management, de managementvennootschap van de E-capital fondsen.

Bron: Trends cash – 10/12/2008