Nieuws

Pentahold en E-Capital kopen derde tuingroep

11 juni 2010 - De Tijd

De durfkapitaalfondsen Pentahold en E-Capital kopen het Waals-Brabantse tuincentrum Goldie. Het is hun derde overname in die branche. Het duo mikt op bijkomende acquisities in deze gefragmenteerde markt.

Pentahold en E-Capital stapten in 2008 in de sector van de tuincentra met de overname van Hobby Garden (8,5 miljoen omzet). Vorig jaar kwam daar Coin Vert (4,2 miljoen omzet) bij en zopas ook Goldie Garden Center (9 miljoen). Goldie zal, net als de twee andere tuincentra, geïntegreerd worden in Garden Vision, de topholding van de groep. Pentahold, E-Capital en het management van Garden Vision bezitten elk een derde van de aandelen van de holding. Goldie is gevestigd in Louvain-La-Neuve. Het beschikt over een infrastructuur van zo’n 30.000 m2. Dankzij die overname dekt Garden Vision de driehoek Brussel-Luik-Namen goed af.

Pentahold werd in 2006 boven de doopvont gehouden door Filiep Balcaen (ex-Balta), Marc Saverys (CMB), Paul Thiers (ex-Unilin), Philippe Vlerick (KBC, Uco) en Edmond Muller (Les Moulins de Kleinbetten). Het heeft belangen in Vergokan (kabel-draagsystemen), Shadow (zonneweringssystemen), het farmaceutisch bedrijf Ecuphar en Best (sorteermachines). Goldie is Pentaholds eerste investering in het Franstalig landsgedeelte.

Bron: De Tijd – 11.06.2010