Nieuws

Farmaondersteuner Advipro in Nederlandse handen

3 januari 2023 - De Tijd

De Nederlandse Normec-groep neemt Advipro over, een bedrijf dat projecten en processen ondersteunt in de farma- en biotechsector. Het prijskaartje is niet bekend.

Advipro is gespecialiseerd in projectondersteuning in de (bio)farmaceutische, medische en biotechindustrie. Het bedrijf werd bijna 20 jaar geleden opgericht door Peter Scheyltjens en Kristel Patteet en telt vandaag meer dan 140 medewerkers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Lille en er zijn vestigingen in Willebroek en Breda (Nederland).

Normec is gespecialiseerd in testen, inspecteren, certificeren en compliance. Het doet onder meer testen voor voedsel- en brandveiligheid, maar ook milieutesten. De groep telt meer dan 2,500 medewerkers in vooral de Benelux en Duitsland. De Nederlandse groep, goed voor een omzet van meer dan 100 miljoen euro, zit in de handen van het investeringsfonds Astorg.

Pentahold werd opgericht door Filip Balcaen, Paul Thiers, Edmond Müller (ex-CEO Les Moulins de Kleinbettingen), Marc Saverys (rederij CMB) en Philippe Vlerick (UCO). Saverys werd in 2014 vervangen door Theo Roussis, de sterke man van de kunststoffengroep Ravago.

Na de verkoop van Advipro heeft Pentahold nog twee participaties in portefeuille: Oh! Green (tuincentra) en Optimum Sorting (optische sorteermachines).