Nieuws omschrijving

22 mei 2007 – De Tijd

 

Pentahold neemt Vergokan over

Het Vlaamse private-equityfonds Pentahold neemt het metaalverwerkende en -veredelende bedrijf Vergokan over. De prijs van de overname is niet bekendgemaakt. Het is de tweede investering van Pentahold sinds zijn oprichting vorig jaar.

Vergokan maakt kabeldraagproducten voor elektrische installaties in industriele en administratieve gebouwen. Die producten zijn gemaakt uit gegalvaniseerd staal. Daarbij wordt staal voorzien van een laagje zink, nikkel of chroom. Zo wordt het corrosiebestendiger of glanst het meer. Vergokan boekte vorig jaar een omzet van 31 miljoen euro en biedt werk aan 120 personen in Oudenaarde, Kruishoutem en Moeskroen. De groep was in handen van PST Invest, de holding van de familie Vergalle-Van Maercke.

Het is de eerste keer dat Pentahold in het nieuws komt met een overname, maar het fonds realiseerde voordien al een investering in het bedrijf Shadow Inside. Dat is een producent van zonneweringsystemen. Pentahold kocht 50 procent van het bedrijf. Het fonds was ook in andere dossiers actief. Het was bijvoorbeeld in de running voor de luchtvaartgroep Abelag. Sofindev, het fonds van Sofina en Colruyt, haalt dat dossier wellicht nog voor de zomer binnen.

Pentahold werd vorig jaar boven de doopvont gehouden door Filiep Balcaen (ex-Balta), Marc Saverys (CMB), Paul Thiers (ex-Unilin), Philippe Vlerick (KBC, Uco) en Edmond Muller (Les Moulins de Kleinbetten, KB Lux). Het fonds wordt beheerd door Geert Vanderstappen en Karel Gielen (ex-Buy Out Fund).

bron: De Tijd – 22/05/2007